top of page

OVER ONS

Koninklijke Atletiekclub Waasland werd gesticht in 1937, toen nog onder de naam van atletiekclub Sint Niklaas.

Toen er onderafdelingen werden opgericht in de omliggende gemeenten, werd de naam gewijzigd in Atletiekclub WAASLAND en met zijn stamnummer 19 aangesloten bij de Vlaamse Atletiekliga en KBAB is het één van de oudste clubs van België.

In de loop der jaren kende de club vele hoogtes en laagtes, maar sinds 1994 organiseren we onze trainingen en wedstrijden op het Gerard Bontinckstadion te Sint Niklaas, een moderne 8 banen piste met alle faciliteiten nodig voor het organiseren van nationale en internationale wedstrijden. Sinds dan is de club tot een grote ontwikkeling gekomen, mede door de aangroei van vele jongeren, door de inzet van het goed werkend jeugdcomite. Ook door het aantrekken van gediplomeerde trainers, kent AC WAASLAND verschillende nationale kampioenen en gingen de prestaties de hoogte in. Niet alleen topatleten, maar ook joggers behoren tot de leden.

Dank zij een dynamische werking van het bestuur en de medewerking van talrijke sponsors kunnen we ieder jaar een uitgebreid wedstrijdprogramma aanbieden, die zowel indoormeeting als wegwedstrijden omvat. Mocht U interesse hebben of meer inlichtingen nodig, kunt U ons gerust contacteren.

bottom of page