top of page
  • Foto van schrijverlottedefoer

Van Tokio tot Gent

Vanaf 2013 hoort de Tokyo Marathon tot de World Marathon Majors, een internationale competitie bestaande uit de zes belangrijkste marathons. Deze wedstrijd is ingevoerd in 2007, nadat de Tokyo International Marathon en de Tokyo International Women's Marathon werden samengevoegd. In 2007 namen 30.000 hardlopers deel aan het evenement. Hiervan waren 25.000 marathonlopers en 5000 lopers kwamen voor de 10 km.


Jaarlijks nemen zo’n 37500 lopers deel aan deze wedstrijd uit verschillende landen.

Niet makkelijk om aan een loopnummer te geraken door de enorme interesse van de Japanse bevolking op zich en daarnaast ook internationaal. Jerry Van Gysel heeft dit jaar al deelgenomen aan de majors marathons.


"Nu heb ik net mijn 5de major achter de rug (New York, Berlijn, Chicago, Londen en Tokio), dus nog één te gaan met Boston. Deze hoop ik te lopen in 2025, enkel nog afwachten op een registratie.


Het was een vrij frisse start en nadien zo’n 12 graden met helder blauwe hemel en veel zon. Ideaal weer dus om met de race van start te gaan! Het parcours was redelijk zwaar met vier u-bochten, wat het er niet makkelijker op maakte met zoveel volk. Bij de start om 09u10 vertrokken ook alle lopers tegelijk en was er weinig ruimte om lopers in te halen. Wel zeer tijdig en disciplinair georganiseerd allemaal, had niet anders verwacht in Japan!


Zeer tevreden ben ik echter wel over mijn loop met een tijd van 3:19:39 met een leeftijd van 52 ."


Naast Jerry zijn er afgelopen weekend nog veel andere sportieve prestaties geleverd. Bij de Interland mochten Marthe & Paul deelnemen voor Vlaanderen. Vele atleten van ACW namen deel aan het BK halve Marathon in Gentbrugge. Victoria Warpy behaalde een Bronzen medailles. Cathérine De Moor behaalde een eerste plaats bij de Masters 60+, proficiat aan alle atleten.


Tekst: Jerry Van Gysel, Lotte De Foer

Foto's Jet-rry Van Gysel, Catherine De Moor


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page