top of page

Succesvol KVV Cad/Schol

2,5 weken na een clash met de weergoden op het BK Alle Categoriën waren diezelfde goden de cadetten en scholieren vandaag beter gezind in Heusden: atletiekweer zoals velen het wel weten te appreciëren (al was het voor de afstandslopers wat te veel van het goede).

Dat onze ACW’ers zich konden vinden in de prima omstandigheden en de snelle piste van Heusden was duidelijk:

De medaille-oogst (in chronologische volgorde):

  • Seppo Pauwels – Goud – Speer cadetten:

Slechts 1 poging (50m29) nodig om de tegenstand duidelijk te maken dat die appendicitis 2 weken geleden alweer verteerd was. Het gevoel zat duidelijk goed en Seppo verbeterde zijn PR nog met 2m71 tot 54m91.

  • Ole Verstraeten en Thomas Dhaene – zilver en brons – HSS scholieren:

Meteen het enige nummer waar we 2 trapjes op het podium konden bekleden. Thomas leek lang op weg om het zilver in de wacht te slepen (12m68), maar in een ultieme laatste poging sprong Ole zich ook nog op het podium en naar een nieuw PR (12m73)

  • Martha Geerardyn – Zilver – Hoog scholieren:

Foutloos tot en met 1m63 en zo meteen een nieuwe seizoensbeste. Bij de pogingen om ook haar PR scherper te stellen tot 1m66 was het van “net niet” en “pfoe”.

  • Mohamed-Reda Chemmakh – Goud – Hoog cadetten:

Afgezakt naar Heusden om een balans op te maken na de vakantieperiode (waar hij duidelijk doortrainde) en de focus vast te leggen voor de volgende weken richting BK, slaagde Mohamed-reda er met een foutloos parcours tot en met 1m82 probleemloos in zich naar de hoogste podiumplaats te springen.

  • Martha Geerardyn – Zilver – 100mH scholieren:

Martha was duidelijk gemotiveerd van het hoogspringpodium gestapt: na een sterke start schudde ze ei zo na alle concurrentes van zich af om op een luttele 2 honderdsten van goud te stranden. Martha liep met haar 14.01 meer dan een halve seconde sneller dan haar PR, al bleek de wind achteraf net te sterk te blazen (+2,3 m/s).

  • Paul Sarens – Zilver – 110mH:

De 2de hordenmedaille van de dag kwam op naam van Paul Sarens. Na een prima start werd het nog even spannend nadat Paul de 6de horde zwaar aantikte, maar Paul zette nog een sterke finish neer om zo ook zijn PR meer dan een halve seconde scherper te stellen (14.75).

  • Niels Van de Cloodt – Goud – 100m scholieren:

Niels liet vorige week op de meeting in Sint-Niklaas al zien dat hij helemaal terug is na blessureleed en was klaar om dat op de snelle piste van Heusden te bevestigen. Zowel in de reeksen als in de finale dook hij onder de grens van 11 seconden en klokte hij af na 10.95, een knappe verbetering van zijn PR en goed voor goud.

  • Seppo Pauwels – Goud – Kogel cadetten:

In de ochtendsessie was Seppo al goed voor goud in het speerwerpen, dus het was nu afwachten hoe hij het lange wachten in de warmte verteerd had. Na een goede eerste poging - die al meteen goed was voor zijn 2de gouden medaille van de dag - stootte Seppo de kogel bij poging 2 nog tot 15m48. Sterk werk, als je bedenkt dat het een week eerder nog onduidelijk was of hij wel zou kunnen deelnemen.

  • Niels Van de Cloodt – Goud – 200m scholieren:

Na de reeksen en finale van de 100m mocht Niels nog een derde keer het mondo van Heusden op. In de snelste reeks van de 200m liep Niels een prima bocht om de concurrentie vervolgens helemaal achter zich te laten in de rechte lijn. Zijn 3 weken oude outdoor-PR werd 75 honderdsten scherper gesteld tot 22.05.

Maar liefst 19 ACW’ers gaven het beste van zichzelf, dus het spreekt voor zich dat niet iedereen met een medaille huiswaarts kon. Een overzicht van de overige knappe prestaties:

Samen met Seppo opende ook Arne Van Bogaert de dag in het speerwerpen voor cadetten. Arne liet er geen gras over groeien en scherpte zijn PR bij zijn eerste 2 pogingen telkens aan om uiteindelijk bij zijn 6de poging nog een knappe 43m05 uit de arm te schudden.

Bij de 100m meisjes lagen er finaleplaatsen binnen bereik voor Dorien Dhaene (cadetten) en Elise De Bosscher (scholieren). Dorien strandde met 13.31 uiteindelijk naast de finaleplaatsjes, maar Elise (12.66) kon wel doorstoten. In die 100m finale was het na een prima start even zoeken naar de juiste versnelling en klokte Elise af op 12.83.

Paul Sarens zag in de 100m een opportuniteit om de piste en de benen te testen voor het hordennummer na de middag. Met 11.61 strandde hij op een zucht van de finale en leek hij zelfs een nieuw PR beet te hebben, al bleek de wind iets te veel in het voordeel te blazen.

Lies Vercammen startte sterk in de buitenbaan van haar 400m reeks en liep een goed eerste deel. Zoals vaak in een 400m zit het venijn in de staart en na een strijd in de laatste rechte lijn strandde Lies met 63.44 op 3 honderdsten van haar PR.

Een strijd werd het ook in diezelfde laatste rechte lijn bij de 400m van Rune Verbruggen. Na een vlotte start en een controlerend eerste deel knokte Rune zich uiteindelijk nog naar een seizoensbeste van 55.10.

Thomas Dhaene en Dorien Dhaene mochten respectievelijk net voor en net na de middagpauze beiden in het verspringen aantreden voor hun 2de nummer van de dag. Thomas had al een medaille op zak na het hink-stap-springen en hoopte op dat elan ook de 6m-grens te slopen. De 5m82 van zijn eerste poging bevestigt opnieuw dat dat slechts een kwestie van tijd zal zijn.

Ook Dorien had het gemunt op het slopen van een grens en lukte daar al in bij haar 2de poging: 5m08, al bleek de wind spelbreker. Enkele pogingen later liet ze 5m07 noteren, maar ook nu zorgde de gemeten +2.2m wind voor een niet-homologeerbaar resultaat. Bij Dorien kwam er toch nog een nieuw PR op de tabellen: 4m90.

Arne Van Bogaert had bij het speerwerpen al een nieuw PR op zak gestoken en hoopte zich in zijn 2de nummer van de dag naar nieuwe hoogtes te springen. Het verhoopte hoogspring-PR bleef uit en waar Arne bij zijn 3de poging nog wel over 1m65 wipte, bleek 1m70 te hoog gegrepen.

Net terug uit vakantie, maar Jules Vydt zakte toch gemotiveerd af naar Heusden. Zijn mooie 14.70 op de 100m horden bleek neergezet met iets te veel rugwind om als nieuw PR gerekend te kunnen worden, maar doet het beste verhopen.

Yinthe Verhulst trad aan op de 800m, waar ze in haar reeks resoluut de kop nam en zonder omkijken naar een nieuw PR (2:29.65) snelde: een verbetering van haar toptijd met bijna 3 sec, maar we durven vermoeden dat Yinthe gebaat was geweest met wat extra tegenstand.

Jorden Rooms en Líon Vercauteren liepen hun 1.500m in respectievelijk 4:32.22 en 5:25.61. Jorden haakte initieel zijn wagonnetje goed aan bij de kop van de wedstrijd, maar moest de rol wat lossen toen het tempo halfweg opgetrokken werd. Líon was licht teleurgesteld dat zijn vakantiebenen hem niet dichter bij zijn richttijd brachten.

Phebe Van Lokeren lag lange tijd op koers voor een podiumplaats op haar 1.500m, maar de laatste ronde miste Phebe wat frisheid om haar toptijden van juli nog een keer over te doen. Phebe strandde op 4:53.19.

Ook op de 1.500m hoopte Emiel Penneman na enkele weken met minder trainingsarbeid voldoende fris aan de start te staan. Na een vlot eerste deel moest Emiel wat temporiseren en zette hij uiteindelijk een tijd neer van 4:25.00.

Op de 200m traden naast gouden medaille-winnaar Niels nog 2 scholieren aan: Elise De Bosscher en Ole Verstraeten. Voor Elise was deze 200m haar 3de wedstrijd van de dag, maar van vermoeidheid was niets te merken en Elise dook voor met haar 25.97 het eerst onder de 26 seconden (al werd ook deze spurtreeks gekenmerkt door te veel rugwind).

Ook Ole Verstraeten hoopte op de 200m grenzen te verleggen en voor het eerst onder de 24 seconden te duiken. Hij stelde echter al snel vast dat het hem aan frisheid ontbrak na zijn hinkstap-medaille ’s ochtends, waardoor hij na een goede race strandde op 24.29.

Violetta Vercauteren had tot slot de eer de dag af te sluiten op haar 1.500m steeplechase. Met een bang hartje hoopte Violetta dat haar vakantiebenen en de warme dag haar niet te veel parten zouden spelen. Violetta hield mooi stand en strandde met 5:53.71 op luttele seconden van haar PR.


Het werd een atletiekdag zoals atletiekdagen horen te zijn: mooi weer, een aangename en ontspannen sfeer en een karrevracht aan knappe prestaties !


Fotos&tekst: Steven Van de Gender

222 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page