top of page
  • Foto van schrijverlottedefoer

Grote opkomst ACW-jeugd voor PK Veldlopen HammeEen veldloopdag zoals het hoort: fris (zeg maar gerust "koud"), droog (op een enkele sneeuwvlok na) en geen snijdende wind !

Maar liefst 41 van onze jongste atleetjes (kangoeroes-benjamins-pupillen-miniemen) had zich ingeschreven voor het provinciale kampioenschap veldlopen vanochtend in Hamme. De verkenning van de omloop gaf al meteen de verraderlijke stukjes prijs: zo lag een klein bergje van amper 1m hoog er zo glad bij dat het sommigen beter leek op handen en voeten omhoog te kruipen! Gelukkig was het grootste deel van het parcours prima beloopbaar.


De kangoeroes en benjamins startten nog met intervallen van 5 minuten, dus het was een drukte van jewelste aan de start met lopertjes en mama's en papa's die allen de stress onder controle probeerden te houden. Zelfs bij de jongsten was het al duidelijk dat de trechter na de start wel echt smal werd, maar gelukkig kwam iedereen heelhuids de eerste meters door. Aan de aankomst zagen we soms een tong en een zucht, maar vooral ook blije gezichtjes!

Omdat de pupillen meteen 1.500m voorgeschoteld kregen, werden de intervallen tussen de starts ook wat groter. Het zorgde niet enkel voor iets meer rust in de startzone, maar vooral ook klapperende tanden en bibberende atleetjes. Toch echt wel frisjes dus!

Waar iedereen de start tot dan telkens vlot doorkwam, bleek de startgroep van 79 eerstejaars pupillen toch te groot om vlot door de trechter te komen. Pechvogel van de dag werd Sem die in het gedrum even tegen de grond ging en moest opgeven.


Kort na de aankomst van onze miniemen begon het even volop te sneeuwen, jammer dat we dat moesten missen!


Super gedaan van

Kangoeroes: Elena, Fien, Lucie, Adom, Lucas, Milo, Sep

Benjamins: Alex, Febe, Lisette, Lore, Marit, Alice, Anna, Arianne, Luna, Elliott, Jef, Louis, Juul, Lenn, Wout

Pupillen: Anna, Camille, Lore, Pauline, Pauline, Lennert, Sem, Floris, Juul, Milan

Miniemen: Lenthe, Lili, Noora, Skye, Charlotte, Lise, Lenn, Winther


Skye en Camille mochten bovendien ook nog het podium op om een blinkende medaille omgehangen te krijgen!


Topdag met topatleetjes!

Volgende week weer veldlooppret!


Foto's & tekst: Steven Van de Gender


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page