top of page
  • Foto van schrijverlottedefoer

BK CAD/SCH/JUN/BEL: 2x goud, 4X zilver, 5x brons

Bijgewerkt op: 12 mrt.

Naast het succes van de Belgen in Glasgow, is er op eigen bodem ook veel te beleven tijdens het BK indoor voor CAD/SCH en JUN/BEL.

Cadetten en scholieren begonnen zaterdag aan hun Belgisch te Gent. De dag begon bij de 60m. Chenelle Cap loopt naar een bijna evenaring van haar persoonlijk record. Bij de scholieren vrouwen kom Elise De Bosscher en Elise Vankerkhove in actie. Elise DB mist op één honderste de finale voor de 60m. Beide dames lopen een evenaring van hun persoonlijk record van dit winterseizoen. Ondertussen is het verspringen begonnen, Martha Geerardyn komt in actie en springt naar een nieuw persoonlijk indoorrecord, 5m65. Met deze prestatie sprint ze naar een eerste plaats en haalt zo de gouden medaille binnen. Na de vrouwen is het aan de mannen op de 60m. Daan Boone (CAD) plaatst zich net zoals Lucas Van Nespen (SCH) voor de Finale later op de middag. Tijdens de finale liep Daan B. naar een 8e plaats & Lucas VN naar een 5e plaats.

Eens de vlakke sprint is geweest, is het tijd voor 60m Horden. Martha G. (SCH) plaatst zich voor de finale alsook Paul Sarens (SCH) in een nieuw persoonlijk Record. In de finale loopt Paul S. naar een 4e plaats in een nieuw persoonlijk record. Martha G. loopt naar een 5e plaats, ook in een nieuw PB.

Lars Goossens (CAD) sprint tijdens de polsstokfinale naar een 3 plaats met 3m30, evenaring van zijn persoonlijk record zat er net niet in zaterdag.  Mohamed-Reda Chemmakh springt naar een 5e plaats met een evenaring van zijn persoonlijk record, 1m90.

Bij de 800m komt Alica de Bock in Actie, met haar goede vorm loopt ze naar een 1ste plaats. Phebe Van Lokeren komt bij de scholieren in actie en loopt naar een 8e plaats. Bij de mannen komt Jorden Rooms in actie en loopt naar een 3e plaats.

Afsluiten doen we met de 200m. Elise DB & Lucas VN lopen uit baan 2 naar een 11e en 22ste plaats. Daan B. Had een podiumplaats te pakken, maar is jammer genoeg uit zijn baan gelopen en gediskwalificeerd.  

 

Na de Cad & Sch was het de beurt aan Jun & Bel Zondag in Louvain-La-Neuve. De dag werd opgang getrokken met de 60m. Anouchka Kadiamba (BEL) gaat met reekswinst vlot naar de finale. In de finale loopt ze naar 7’68 wat haar een derde plaats bezorgt. Bij de mannen kwalificeren Cédric Verschueren (BEL) en Stijn Van der Vreken (BEL) zich voor de finale. Cédric loopt met een persoonlijk record naar een 4e plaats, Stijn loopt naar een 8e plaats. In de reeksen evenaarde hij zijn SB. Niels Van De Cloodt (JUN) loopt naar een 3e plaats in de finale in een nieuw PB.  Bij de 60mH komt Steffi De Saegher (JUN) in actie, met reekswinst gaat ze vlot naar de finale en loopt ze naar een 2e plaats.

Nadat gisteren zijn broer een bronzen medaille pakte, kon Jentho Rooms (JUN) niet onderdoen en pakte ook een bronzen medaille op de 800m.

Op de 400m kwamen Fran Van Poucke (JUN) & Nele Vermeulen (JUN) in actie. Beiden lopen een persoonlijk record. Storm Tuyls (BEL) dook voor de eerste keer onder de 49 seconden met 48”99 en kaapte de 4e plaats weg.

De dag afsluiten gebeurde met de 200m. Anouchka K. liep naar een 2e plaats in een Persoonlijk Beste. Stijn en Cédric liepen naar een 3e en 2e plaats, Stijn in een nieuw PB. Niels liep naar een 2e plaats, evenzeer in PB.

Dit kampioenschap weekend wordt afgesloten met 2x Gouden, 4x Zilveren & 5x Bronzen medailles


Foto's: Jean-Luc Lemaire, Yves Van Lokeren
147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page